Rupjais galda sāls, 1 kg neto
„Košersāls” sertificēts jūras sāls
Sastāvs:
NaCl (sāls) ≥ 99.8%
Nātrijs (Na) uz 1g sāls max 0.4g
Mitrums (H2O) ≤ 0.1%
Magnijs (Mg) ≤ 0.03%
Kalcijs (Ca) <0.06 %
Nešķīstošās daļas < 0.01%
Sāls Košera ēdiena un ikdienas pārtikas pagatavošanai
Derīguma termiņš: neierobežots
Izcelsmes vieta: “Zoutman Industries”, Regenbeekstraat 36, 8800 Rumbeke, Beļģija
Izplatītājs un fasētājs: SIA “LSTK”
, Buļļu 47A, Rīga, Latvija, LV-1067, Tālr./fakss 67063934, e-pasts: lstk@lstk.lv, www.lstk.lv
Kas ir Košera sāls?
Par Košera sāli sauc tādu sāli, kas ir iegūts dabiski. Atšķirībā no dažiem galda sāls veidiem Košersālim nepievieno joda, fluora vai vitamīnu piedevas. Tāpat sālim netiek pievienota pretsalipes viela. Termins „košersāls” nāk no tā izmantošanas veida, sākotnēji, lai gaļu padarītu par Košera tipa gaļu, tad apstrādes procesā izmantojot sāli tika „noņemtas” asinis, biezā kārtā uzliekot to uz gaļas. Tālāk attīstījās Košera produktu pagatavošanas vadlīnijas.
Kas ir Košera sertificēts sāls?
Tas ir stingri nodalīts termins. Košera sertificēts sāls ir tāds sāls, kuru sertificējusi attiecīgā reliģiskā organizācija. Izsniedzot „Kosher” sertifikātu.
Košersāls struktūra?
Košersāls parasti ir kristāliskais vai rupjais sāls. Tas tiek iegūts no pazemes sāls iežu depozītiem vai jūras ūdens. Lai iegūtu Košera jūras sāli, tam jābūt iegūtam dabīgi bez ķīmisku vielu pievienošanas ražošanas un iztvaicēšanas procesā.
Košera principa produkti.
Košeri ir tie produkti, kas pagatavoti atbilstoši Kašruta noteikumiem (uztura likumi). Košersāli pielieto gaļas pirmapstrādē, gaļas pagatavošanā, siera ražošanā, virtuvē ēdiena pagatavošanā, konservācijā un maize cepšanā.
Pavāri uzskata, ka Košersāls labākais pielietojums ir tas, ka pirms ēdiena pagatavošanas ar to piesātina ēdienu, pievienojot kristālus ar rokām- ar pirkstiem satverot šķipsnu sāls nevis ieberot ar karoti vai sālstrauciņu.
Košersāls tilpuma mērījums:
1 tējkarote smalkā sāls
1 ½ tējkarote jūras sāls
2 tējkarotes kristāliskā vai rupjā Košersāls
Latvijas Sāls Tirdzniecības Kompānija. Buļļu iela 47A, Rīga, LV-1067, tālr. 67 063 931,
WhatsApp: 24 202 040, e-mail: lstk@lstk.lv
Saturs © LSTK 2014-2022.